اسلام پاسخ
Search

ازدواج پیامبر اسلام با صفیه دختر رئیس یهودیان

4.5/5 - (4 امتیاز)

بسم الله الرحمن الرحیم

عنوان: ازدواج پیامبر اسلام با صفیه دختر رئیس یهودیان

گروه ۴: پاسخ های مربوط به حقانیت مطلق پیامبر اسلام
شماره: ۲
نوع پاسخ: نوشتاری و صوتی
تاریخ ثبت: سوم فروردین ماه هزار و چهارصد و یک

سؤال:
در یک کلیپ صوتی شخصی که خود را ایمان سلیمانی معرفی می کند، پیامبر اسلام را متهم می کند که بدون رعایت نکات اخلاقی و…،با فاصله کوتاهی بعد از کشته شدن همسرش، با صفیه زفاف می نمایند. او می گوید:
« پیامبر اسلام بعد از خیبر هنوز چند منزلی از خیبر خارج نشده دستور داد تا یک سراپرده ای آماده نمایند تا ایشان با صفیه زفاف نماید… »
او سپس این معنی را می گوید که ایشان پس از بیرون آمدن و مشاهده ابو ایوب انصاری شمشیر به دست در خارج از سراپرده، از او می پرسند:

ابو ایوب برای چه اینجا ایستاده ای؟
گوینده می گوید:
« ابو ایوب پاسخی می دهد که هر انسانی که اندکی شرافت داشته باشد می تواند عمق فاجعه را درک کند، او می گوید:
یا رسول الله، ما دیروز شوهر این زن برادر این زن و قوم وخویشان او را کشتیم. من ترسیدم ایشان به جان شما سوء قصدی بکند،برای همین با شمشیر اینجا ایستادم. »
سپس گوینده با تکیه بر اینکه این نقل ها از خود علما و تاریخ نویسان بزرگ مسلمین است، تبلیغات زیادی می کند که چرا این امر اینگونه انجام شده و چرا زنی که چندی پیش پدرش حیی بن اخطب و به تازگی شوهرش کنانة بن ربیع و نزدیکانش را کشته اند، اینگونه مورد ازدواج قرار می گیرد.

پاسخ نوشتاری:
نخستین سؤال ما از این گویندۀ دور از حقیقت، و نخستین مشت محکم برهانمان بر دهانش، این است که:
آیا این امکان وجود ندارد که شخصی در میان قوم و قبیله ای باشد و به ناچار با آنها زندگی کند، ولی قلبش با مخالفین آنها باشد؟! و چنین شخصی هنگامی که از قید و بند قبیله اش آزاد شود و به مخالفین آنها که مورد علاقه اش بوده اند برسد، آیا وقت سرور و شادمانی اوست یا هنگامۀ غم و اندوهش؟

آری، جریان صفیّه دختر حُیِّی بن اخطب رئیس قبیلۀ یهودی بنی نضیر، که چند روز قبل از جنگ خیبر به ازدواج کِنانة بن ربیع بن ابی الحقیق رئیس یهودیان خیبر در می آید، و با فتح خیبر به مطلوب خود می رسد، مطابق همین الگو می باشد.

و ما در اینجا از قول همان تاریخ نویسانی که او مدعی است از آنها نقل می نماید و عملا نقل آنها را مورد قبول اعلام می کند، هم کجروی او را در نقل بر ملا می کنیم؛ و هم ثابت می کنیم که هرچند صفیه در میان یهودیان می زیسته و به دین و آیین آنها خو داشته است، ولی قلبش متعلق به اسلام و پیامبر والا مقام آن بوده و حقانیت ایشان را حتی از قول پدرش می دانسته است.
او پس از فتح خیبر به دست مسلمین، به محض آنکه اسلام بر او عرضه می شود و بین اسلام آوردن و باقی ماندن بر یهودیت مخیر می شود، بلا فاصله آزادانه اسلام را اختیار می کند. و سپس طبق روال با فراهم شدن شرایط، پس از آزاد شدن از قید اسارت به عنوان یک زن آزاد و با اختیار خودش به ازدواج پیامبر اسلام در می آید.
و ابو ایوب انصاری که یا از تمایلات قلبی صفیه به اسلام بی خبر بوده و یا کاملا مطمئن نبوده و جانب احتیاط را گرفته است، با اندیشۀ خود چنین حرکتی را انجام می دهد.

و اما نقل های تاریخی مورد نظر که در این قسمت با ذکر منابعشان به صورت خلاصه و فهرست وار نقل می گردد و در قسمت پاسخ صوتی بیشتر توضیح داده می شود، عبارتند از:

الف- ابن هشام در کتاب السیرة النبویة (ص ۵۱۹- ۵۱۸) ، از صفیه نقل می کند که پدرش در بدو ورود پیامبر اسلام به مدینه حقانیت یقینی ایشان را به برادرش یاسر ابراز می کند، ولی علی رغم این حقیت، اعلام می کند که بنای دشمنی با ایشان را دارد.

ب- واقدی در کتاب المغازی (ج ۲ ص ۶۷۴) ، باز از قول خود صفیه علاوه بر اینکه نقل می کند که ازدواج او با کنانه تنها چند روز قبل از ورود رسول خداوند به خیبر بوده است، از قول او بیان می کند که او در همان روزها خوابی دال بر رو آوردن سعادت به سوی خودش از ناحیۀ مدینه می بیند، و با نقل آن خواب برای کنانه از او سیلی می خورد.

ج- ابن سعد در کتاب الطبقات الکبری (ج ۸ ص ۹۶ و ۹۷) ، علاوه بر آنکه این معنی را نقل می کند که صفیه پس از اسارت در همان ناحیۀ خیبر یک دورۀ خاص زنانه از برایش پیش می آید و قبل از حرکت پاک می شود – و در نتیجه عدۀ مربوط به کنیز از برایش حاصل می گردد – ؛ بیان می کند که سپس هنگامی که در مقابل رسول خداوند قرار می گیرد و میان اسلام آوردن و با ایشان ماندن و یا یهودیت و آزاد شدن و به قومش ملحق شدن حق انتخاب به او داده می شود؛ خودش مشتاقانه اسلام را اختیار می کند.

د- در جریان ابو ایوب انصاری هم که گفتیم با تصور خویش خیرخواهی می کند و مراقب است که مبادا صفیه آسیبی به پیامبر برساند، طبق آنچه که در مآخذ موجود است، و از جمله واقدی در کتاب المغازی (ج ۲ ص ۷۰۸) ، ذکر می نماید؛ هنگامی که ایشان دلیل عملش را از او می پرسند و او مقتول شدن وابستگان صفیه را یاد آوری می کند، به هیچ وجه از لفظ “دیروز” استفاده نمی کند. و ظاهرا این شخص به دروغ این لفظ را اضافه می کند تا در تحریک و تشویش اذهان چنین وانمود کند که صفیه عده ای نگه نداشته است.

حال نیک بنگرید که مخالفین خالی از برهان اسلام چگونه در دست و پا زدن برای زشت جلوه دادن زیبایی ها، تلاش می کنند تا حقایق را واژگون جلوه دهند. و بدانید که اگر حتی یک برهان درست علیه حقیقت و اسلام واقعی داشتند، مجبور نبودند که به این قبیل امور رسوا کنندۀ خودشان متمسک شوند.

پاسخ صوتی:

دریافت پیوند صوتی

کپی کردن لینک این مقاله

اشتراک گذاری محتوا:

LinkedIn
Telegram
Email
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *