بسم الله الرحمن الرحیم
گروه ۸ : پاسخ های مربوط به حقانیت تشیع
شماره : ۱
نوع پاسخ : نوشتاری و صوتی
تاریخ ثبت : هجدهم دی ماه هزار و چهارصد
سؤال : (خلاصه شده)
۱- خداوند در آیۀ ۴۲ و ۴۳ سوره مدثر چنین ذکر نموده است که وقتی از اهل جهنم سؤال می شود که چه چیز شما را به دوزخ وارد کرده؟ می گویند: ما از نمازگزاران نبودیم. حال نماز با وجود آنکه از اصول نیست خداوند عذاب جهنم را برای انجام ندادنش آماده کرده است، شما نیز یک آیۀ مانند این را برای کسانی که به امامت و ائمه ایمان نداشته اند بیاور.
۲- با توجه به آیات قران کسانی که امامت را قبول نکنند جهنمی هستند؟
پاسخ نوشتاری :
با حفظ احترام عقاید مخالف، در مقام اقامۀ برهان می گوییم:
الف- قبل از آنکه نیاز به دلیل دیگری باشد، خود همین آیۀ به تنهایی و بر اساس لغت، علاوه بر اینکه شامل تارکین نماز می گردد، شامل تارکین پیروی از امامت نیز می شود؛ چرا که لغت “مُصَلِّی” هم به معنای نماز گزار، و هم به معنای دومین اسب و اسب سوار در میدان مسابقه، که پیرو اولی می باشد، به کار رفته است.
ب- مسلّم است که در ظاهر قرآن همه چیز واضح و مبسوط بیان نگردیده، و این فرمایشات پیامبر صلی الله علیه و آله و سنت و سیرۀ ایشان است که بسیاری از آیات و مفهوم آن را برای ما واضح می کند و تکلیف عملی ما را تعیین می نماید؛ و عدم ذکر یک موضوع در ظاهر قرآن، و وجود آن در بطن و تأویل آیه که توسط پیامبر بیان گردیده است، و ممکن است بر اساس حکمت های مختلف از جانب خداوند حکیم و خبیر باشد، دال بر کم اهمیتی آن موضوع نیست.
همانطور که هیچ ذکری از عدد رکعات نماز در ظاهر قرآن مشاهده نمی شود، ولی برخی از احکام ارث با وجود اهمیت کمتر آن نسبت به نماز، در ظاهر قرآن ذکر گردیده است.
ج- در قرآن آیاتی کلی وجود دارد که تکلیف فرمانبرداران و نافرمانان در مقابل حکم خداوند و پیامبر او صلی الله علیه و آله را تعیین می نماید؛ و مثلا در سورۀ نساء به فرمانبرداران در این مورد وعدۀ باغستان های بهشت، و به نافرمانان وعید آتش را می دهد؛ و بدون شک عدول از دستور خدا و رسول در جریانی مانند غدیر خم و سرپیچی از قبول امامت و ولایت کسی که خداوند آن را تعیین و پیامبر ابلاغ نموده است، جزء مصادیق نافرمانی در آیۀ فوق می باشد.
پاسخ صوتی :