بسم الله الرحمن الرحیم
گروه ١١ : پاسخ های مربوط به موارد دیگر
شماره : ١
نوع پاسخ : نوشتاری و صوتی
تاریخ ثبت : بیست و هشتم دی ماه هزار و چهارصد
سؤال :
همانطور که احتمالا مستحضرید این روزها صوتی ای از یک سخنران دینی در فضای مجازی پخش شده است که آشامیدن کم شراب را، عادی و بلکه روشنی بخش جلوه می دهد.
او همچنین ادعا می کند که با اتکا بر مبانی دینی، عده ای که سفرۀ شراب پهن می کنند ولی دور همند، از عده ای که شب تا به صبح به نماز و عبادت و زهد مشغولند ولی از هم جدا و تنها می باشند، بیشتر مورد توجه و عنایت خداوندند.
این سخنران سپس در یک صوتی دیگر در دفاع ازخود :
اولا گله مند می شود که چرا تمام سخنانش در این مورد گوش داده نشده است، و استناد می کند که اگر برخی از عبارت های قرآن نیز به تنهایی گفته شود همین حالت پیش می آید.
ثانیا در جهت اثبات کلام خود می گوید : در روایتی گفته اند : جوان با سخاوت غوطه ور در گناهان در نزد خداوند از پیرمرد عابد بخیل محبوب تر است.
می گوید : و در روایتی دیگر گفته اند : اگر جمعی فجره – یعنی فاجر و فاسق یعنی عرق خوری – بشینند دور هم و از حال هم با خبر باشند و به هم محبت کنند، این از اونهایی که اتقیاء هستند ولی از هم بی خبرند و به هم کاری ندارند و خبری از هم نمی گیرند و قطع رحم می کنند، اون جمع فجره رو خدا بیشتر دوست داره، رزق و روزی به اونها میده ولی اینها رو محروم می کنه.
حقیقت در این مورد چیست ؟
پاسخ نوشتاری :
نادرستی سخنان این شخص در نزد آگاهان به قرآن و متون معتبر اسلامی بسیار واضح، و نامربوط بودن براهین و استدلالاتش بسیار واضح تر است؛ و در صورتی که پس از اقامۀ براهین مختصر و در عین حال استوار زیر باز هم ادعا شود که سخنی باقی مانده است، ما آماده ایم که در صورت حصول شرایط با حفظ احترام در این مورد مناظره نماییم.
و اکنون بسیار خلاصه می گوییم:
الف- استناد به آیاتی از قبیل آیاتی که مانند آیۀ ١٨٦ سورۀ اعراف، هدایت و یا گمراهی را به دست خداوند اعلام می کند و فهم آن گاهاً نیاز به توجه نمودن به سایر آیات دارد و اصل آن نیز کاملا درست است، برای توجیه آنکه ما هم هر سخن فاسد و نادرستی را بگوییم و دیگران را برای توضیحاتش به بقیه سخنانمان ارجاع دهیم، قیاسی مع الفارق و سفسطه ای بیش نیست؛ و با این روش شخص در عین القای سخنان باطل و منحرف کننده خویش، با فرافکنی و پرت انداختن ذهن شنونده، هم قیافۀ حق به جانب می گیرد و هم احتمال درست بودن اباطیل خویش را در اذهان تقویت می نماید. که طبق معمول برای جلوگیری از اطالۀ نوشتار، توضیح بیشتر را به قسمت پاسخ صوتی واگذار می کنیم.
ب- ایشان در صوتیِ دفاعیۀ خود که ظاهرا برای فردی توضیح می دهد، نسبت به اینکه شرابی را که قرآن رجس و پلیدی ای از عمل شیطان معرفی نموده، نستجیر بالله او آنرا از جنس نور و روشنی بخش معرفی می کند و مصرف کم آن را نیکو جلوه می دهد، هیچ دلیلی، حتی بی ربط، از قرآن و حدیث ارائه نمی کند؛ و بعد که عرصه تنگ می گردد، بدون آنکه از این اباطیل توبه نماید و باطل بودن آن را اعلام نماید، فقط می گوید که مطلق شراب را حرام می داند.
در حالی که علاوه بر قرآن در احادیث معتبری که برخی از آنها ذکر خواهد شد، برخورد شدیدی با شراب خوار شده و مانند بت پرست اعلام گردیده و هیچ رخصتی حتی برای مداوا با دارویی که اندکی شراب در آن است داده نشده است.
ج- دو حدیثی را هم که ایشان برای توجیه این سخن کاملا باطل خود می آورد، که نستجیر بالله مدعی می شود؛ شراب خوارانی که سر سفرۀ شراب دور هم جمع می شوند، از عبادت کنندگان متفرق بیشتر مورد توجه و عنایت خداوندند، کاملا بی ربط می باشد، که در صوتی توضیح داده خواهد شد.
د- و این هم که ایشان دیگران را در مورد خودش به قبر و قیامت ارجاع می دهد، آیا در مورد خودش نیز که حکم واضح اسلام را در این مورد دگرگون نموده است به چنین ارجاعی توجه دارد؟
و آیا فکر نمی کند که ای بسا کم اطلاعی به خاطر القاء شبهه ایشان امر عظیم شراب را سبک شمرده و به سراغ این ام الخبائث – به تعبیر حدیث برود – و به این پلیدی آغشته شود، و جواب قبر و قیامتش برای ایشان نیز بماند؟!
پاسخ صوتی :